Бандуристи з Північної Америки гостювали у Чернігові

Турне капели бандуристів Північної Америки ім.Т.Шевченка розпочалося з Чернігова.

20 жовтня 2018 року в рамках турне Україною, присвяченого 100-річному ювілею, славетна Українська капеля бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка (мистецький керівник і диригент — Олег Махлай) завітала до Чернігова.

Артистів з Америки в козацькому кафедральному соборі Cвятої великомучениці Катерини з концертним виступом зустріла Капела бандуристів ім. Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (керівники — заслужена артистка України Раїса Борщ та заслужений працівник культури України Микола Борщ).

В рамках візиту також відбувся майстер-клас з відомим бандуристом та майстром бандур Андрієм Бірком (США), перегляд документальної стрічки про історію Капели бандуристів «Хоробра сімнадцятка», спілкування з автором стрічки режисером Орестом Сушко (Канада) та концерт.

Спільно з американськими бандуристами виступив Лауреат міжнародних і всеукраїнських конкурсів зразковий ансамбль бандуристів «Соколики» (художній керівник — Заслужений працівник культури України Валентина Іщенко, керівник та диригент — Заслужений працівник культури України Олена Товпенко) та Капела бандуристів ім. Остапа Вересая.

Після Чернігова, ювілейне турне Української капели бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка продовжиться в Києві, Рівному, Берестечку, Луцьку та Львові, де колектив виступатиме з концертами, представить освітні програми для молодих бандуристів та візьме участь у Божественних Літургіях.

Олександр Соломаха. 

Відео Олександра Довбенка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?