Банду «житлових» крадіїв затримали на Чернігівщині

На Чернігівщині кримінальна поліція затримала банду крадіїв з житлових та дачних будинків.

Про це повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Поліцейським знадобилося кілька вантажівок, щоб вивезти виявлені під час обшуків у помешканнях затриманих серійних злодіїв понад дві сотні цінних речей. Група спільників обчищала виключно елітні маєтки та дачні будиночки на Чернігівщині та Київщині.

Оперативники кримінальної поліції Чернігівщини тривалий час документували злочинну діяльність банди, яка неабияк дошкуляла жителям області. Лише за останні кілька місяців зловмисникам вдалося обчистили десятки заміських будинків. Брали найцінніше, чим завдали значних матеріальних збитків.

Поліцейські зібрали достатню доказову базу, після чого провели блискуче затримання підозрюваних у Козелецькому районі саме в момент чергової спроби вивезення цінних речей з елітного маєтку.

В ході санкціонованих обшуків вдома у затриманих поліція вилучила понад дві сотні викрадених речей, які вони не встигли реалізувати.

Зокрема, серед злодійської здобичі — квадроцикли, човнові двигуни, снігоприбиральна техніка, високоякісний електроінструмент провідних світових марок, плазмові телевізори, оргтехніка та інші цінні речі.

Поліцейським знадобилося кілька вантажівок, щоб вивезти все майно. Крім цього, поліція виявила у лиходіїв майже дві тисячі набоїв різних калібрів до автоматичної зброї.

До злочинної групи входили п'ятеро раніше судимих громадян – мешканців Чернігова та області. В ході оперативної та слідчої роботи поліцейські з’ясували, що затримана група є лише частиною значно чисельнішої злодійської зграї, яка упродовж понад двох років проникала у дачні будинки в двох сусідніх областях.

Поліція Чернігівщини вже встановила причетність викритої злодійської групи більше ніж до двох десятків подібних злочинів.

За фактом кожного зі злочинів відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення або сховище) — карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Рішенням суду підозрюваних заарештовано.

Проводиться досудове розслідування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?