Багатії зі всього світу скуповують підводні човни

Багатії зі всього світу витрачають мільярди грошей на приватні підводні човни слідом за російським мільярдером Романом Абрамовичем. Про це повідомляє Times.

За інформацією видання, в період з 2019 по 2020 рік йшлося про продаж від 15 до 25 субмарин, проте очікується, що в 2021-му ця цифра подвоїться.

На думку представників трьох провідних компаній-виробників підводних човнів, в наступному році ринок буде оцінюватися в 75 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 7,5 мільярда рублів). Серед перших покупців глибоководних суден виявилися власник футбольного клубу «Челсі» Роман Абрамович, покійний засновник Microsoft Пол Аллен і емір Абу-Дабі Шейх Халіфа Аль Нахайян.

Співробітник голландської компанії U-Boat Worx Рой Хейдра (Roy Heijdra) зазначив, що заможні люди все частіше хочуть, щоб їх яхти були спеціально обладнані для досліджень, а не тільки для розкішного відпочинку. За його словами, в 2020 році було продано десять суден вартістю до 2,2 мільйона фунтів стерлінгів за кожне (222,5 мільйона рублів). У їх числі опинилася модель Nemo, яка оцінюється в 875 тисяч фунтів стерлінгів (88,5 мільйона рублів), має висоту 2,8 метра і може занурюватися на глибину більш ніж 90 метрів з двома людьми на борту.

У свою чергу виконавчий директор розташованої у Флориді компанії Triton Брюс Джонс (Bruce Jones) заявив, що в порівнянні з попереднім роком продажі субмарин в цьому році зросли майже на третину, незважаючи на пандемію коронавіруса. На даний момент у нього є близько п'яти замовлень, які необхідно виконати до початку 2021 року.

У серпні спортивний коментатор і журналіст Василь Уткін розкрив подробиці життя на яхті російського мільярдера Романа Абрамовича. Він розповів, що у бізнесмена було дві яхти і на них завжди було багато гостей. «Життя на двох яхтах була схожа приблизно на дачне життя», — пояснив Уткін.

Посилання на першоджерело

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?