Багаті українці купують для себе апарати штучної вентиляції легенів

Багаті українці під час спалаху коронавіруса Covid-19 купують собі особисті апарати штучної вентиляції легенів, які ставлять прямо в коробках у себе в гаражі. Це відбувається під час того, як країні не вистачає цих апаратів.

Про це розповів власник мережі з продажу медичного обладнання “Медтехніка” Олексій Давиденко у себе в Facebook, повідомляє ukraine-live.com.

— Протягом останнього тижня дуже багаті українські підприємці в приватному порядку купують собі апарати ШВЛ без установки. Типу доставте коробку до нас на склад – нехай тут постоїть. Тобто, знаючи вже що в країні є проблема з кількістю і типом ШВЛ ставлять їх просто в гаражі на випадок якщо вони або хтось з їхніх близьких захворіє, – написав Олексій Давиденко.

— Хочу запитати. Хлопці, а як ви собі це уявляєте?! Ну от не дай Бог ви або хтось із ваших близьких захворів коронавірусом. І що? Ви і справді, думаєте, що ви приїдете в реанімацію інфекційного відділення, яке буде забито хворими зі своїм апаратом вентиляції легенів?.. Як на вас будуть дивитися люди? Як на вас буде дивитися адміністрація? Як на вас будуть дивитися лікарі-реаніматологи та інфекціоністи, які в гострій нестачі ШВЛ по країні і цілодобово рятуючи життя простих людей будуть знати, що у вас весь цей час такий потрібний ШВЛ просто тупо стояв в гаражі замість того щоб рятувати життя українців, – пише бізнесмен.

За словами Давиденка, крім покупки самого апарату ШВЛ, його ще потрібно встановити, підключити, інсталювати, налаштувати. І часу на це, поки будуть рятувати людину, може просто не вистачити.

— Відверто. Це буде погано. Якщо ви переживаєте. Якщо у вас є гроші і бажання. Робіть як Джек Ма (китайський мільярдер скуповував маски по всьому світі під час їх нестачі в КНР і безкоштовно роздавав людям – Ред.). Купуйте ШВЛ і відразу ставте його в подарунок в будь-які інфекційні відділення української лікарні. Повірте, якщо вам не дай Бог воно таки знадобиться вас будуть там лікувати як найкращого і найголовнішого пацієнта, – додав він.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?