Автомобіль, набитий фальшивими газетами, затримали жителі Чернігова

задержание нарушителей1У суботу, 20 червня 2015 в Чернігові, була припинена спроба поширення фальшивих газет з матеріалами, спрямованими проти кандидата в народні депутати України Геннадія Корбана.

Автомобіль, набитий пачками фальшивок, затримали самі жителі Чернігова і викликали правоохоронців.

«Близько 15:30 у суботу я проїжджав на машині і побачив, що люди йдуть з якимись газетами. Поцікавився — де вони їх брали, і за магазином побачив, що стоїть автомобіль Опель Астра, де в салоні та багажнику лежать пачки газет, які активно роздають молоді люди. Їх охороняли міцні хлопці. Коли я поцікавився — де вони їх взяли і чому роздають газети без всяких вихідних даних та з явною «чорнухою» — мене просто «послали» матом», — розповідає очевидець, чернігівець Олег Мартинов.

«Я не став це терпіти, заблокував виїзд своїм автомобілем і викликав міліцію. Пізніше почув, як один з розповсюджувачів сказав, що він з обладміністрації. Не знаю, правда це чи ні, але вже це все дістало! Чи будуть коли-небудь вибори проводитися чесно? Не для того був Майдан, щоб бєспрєдєл тривав надалі», — заявив житель Чернігова.

Крім того, в автомобілі було виявлено списки відповідальних за поширення осіб та список з номерами будинків, де повинні були бути поширені фальшивки. У затриманих ці списки знаходилися у фірмових папках з логотипом «Рада регіонального розвитку» — організації, створеної в квітні 2015 року Указом Президента України, яку він же і очолив. Цю організацію пов'язують з наданням допомоги у виборах провладному кандидату — «завгоспа» Президента Порошенко, керівнику ДУС Сергію Березенко.

Невдалі розповсюджувачі були передані міліції, що прибула, та відправлені для надання свідчень до відділення МВС. Автомобіль, в якому перевозилися фальшиві газети з чорним піаром, був відправлений на штрафну стоянку.

Нагадаємо, в Чернігові, по виборчому округу №205 проводяться проміжні вибори до Верховної Ради, які відбудуться 26 липня 2015 року. З 63 кандидатів, зареєстрованих на цей день, на думку експертів, найбільший шанс на перемогу має бізнесмен Геннадій Корбан, проти якого активно веде боротьбу нинішній глава Державного управління справами Сергій Березенко.


Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?