Атаки на ресурси полку «Азов» у Facebook продовжуються

ФейсбукПродовжується атака на інтернет-ресурси полку «АЗОВ» у Facebook.

Станом на 16:00 8 липня заблоковано шість сторінок повязаних з діяльністю «АЗОВА», серед яких окрім офіційної сторінки полку: Доброволеческий батальон «Азов», Цивільний корпус «Азов» м.Київ, Цивільний Корпус «Азов» м.Запоріжжя, Цивільний Корпус «Азов» м.Нововолинськ. 

Схоже використовується схема цілеспрямованого масового вкидання скарг з метою дискредитувати контент ресурсів і як результат — блокування сторінок. 

Технологія вже відома і використовується російськими «тролями» проти українських користувачів Facebook. 

Нагадаємо, що 7 липня, без будь-яких попереджень, пояснень та аргументів офіційну сторінку полку «АЗОВ» у Facebook було спочатку заблоковано, а потім видалено адміністрацією цієї соцмережі.

Офіційна сторінка у Facebook  «Батальйон спеціального призначення «Азов»» нараховує понад 50 тисяч підписників. Її закриття спричинило досить потужний суспільний резонанс.

Прес-служба полку «АЗОВ» наголошує, що завжди дотримувалася і надалі дотримуватиметься правил використання та розповсюдження інформації, задекларованих Facebook.

Для довідки: з весни цього року в Facebook почалися масові випадки блокування українських юзерів і співтовариств. 12 травня президент Петро Порошенко з цього приводу навіть звернувся до творця Facebook Марку Цукербергу з проханням відкрити своє представництво в Україні. 14 травня Цукерберг відповів, що розгляне цю пропозицію в майбутньому.

Також міністр інформаційної політикиУкраїни Юрій Стець в середині червня зустрічався з цього ж питання з директором з питань суспільної політики соціальної мережі Facebook в Скандинавії, Центральній і Східній Європі та Росії Томасом Кристенсеном і керівником напряму суспільної політики Facebook в Центральній і Східній Європі Габріеллою Чех. Українського міністра запевнили, що моніторинг і аналіз українського сегмента відбувається виключно в операційному офісі в Дубліні на принципах аполітичності і дотримання стандартів соціальної мережі.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?