Арсенал зброї зберігав у себе мешканець Чернігівщини

В Ріпкинському районі Чернігівської області кримінальна поліція під час операції «Зброя та вибухівка» вилучила у громадянина гранати, набої та саморобні пістолети.

Про це повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Оперативники отримали інформацію, що мешканець одного з сіл району у своєму господарстві незаконно зберігає цілий незаконний арсенал зброї. Під час перевірки інформація знайшла своє підтвердження.

23 квітня в ході проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Зброя та вибухівка» кримінальна поліція Ріпкинського відділення спільно з колегами з Головного управління Нацполіції під час санкціонованого обшуку у мешканця району виявили та вилучили дві ручні гранати РГД-5 із запалами, майже півсотні набоїв до бойової зброї, а також два предмети, зовні схожі на саморобні пістолети.

Вилучене направлено на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) — карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?