Апеляційний суд погодився з доводами прокурора

Апеляційний суд Чернігівської області підтримав позицію прокурора про необхідність посилення покарання за повторне викрадення чужого майна з будинку.

Вироком Новгород – Сіверського районного суду від 12.01.2018 місцевого жителя визнано винним за ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, поєднане з проникнення до житла) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 2 роки.

Про це проінформували в Менській місцевій прокуратурі.

Суд визнав обвинуваченого винним у тому, що двічі, з проміжком в декілька днів, у вересні минулого року він спільно з неповнолітньою знайомою, проникали до помешкання сусіда, звідки викрали грошові кошти в сумі вісім з половиною тисяч гривень.

Встановлено, що обвинувачений вже тричі притягувався до кримінальної відповідальності та звільнявся від відповідальності на підставі ст. 75 КК України, але належних висновків для себе не зробив та на шлях виправлення не став.

Нові злочини вчинено у стані алкогольного сп’яніння.

Не погоджуючись з ухваленим вироком, прокурором подано апеляційну скаргу про його скасування через невідповідність призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.

Під час апеляційного розгляду прокурор довів, що призначене судом покарання не буде сприяти виправленню обвинуваченого та запобіганню вчинення нових злочинів. У сукупності з даними про особу обвинуваченого покарання призначене районним судом є явно несправедливе.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та призначив обвинуваченому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Вирок суду набрав чинності.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?