Антикорупційне бюро отримало доступ до баз даних Мінюсту та МВС

волонтериУ понеділок, 27 липня, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник підписав Меморандуму про співпрацю та обмін інформацією між НАБУ, Міністерством юстиції та Міністерством внутрішніх справ України.

Даний меморандум було підписано з метою консолідації зусиль в частині попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень.

«Доступ до цих баз даних приведе до максимальної ефективності органів досудового слідства», — переконаний А.Ситник.

Він розповів, що раніше на збір інформації, яка міститься у державних реєстрах, слідчий витрачав місяць чи навіть кілька.

«Сьогодні завдяки тому, що буде отримано доступ до баз даних не лише Міністерства юстиції, а й інших державних органів, цей проміжок часу скоротиться з місяців до кількох хвилин, і ефективність досудового слідства підвищиться», — зазначив директор НАБУ.

Разом з тим він нагадав, що відповідно до Закону України «Про Національне антикорупційне бюро» передбачено право мати прямий доступ до всіх баз даних та інформаційних систем, адміністраторами яких є державні органи.

«З урахування того, що Міністерство юстиції є утримувачем найбільшої кількості реєстрів, баз даних і інформаційних систем, ми з сьогоднішнього дня зможемо розпочати конкретну роботу по отриманню доступу і навчанню нашого персоналу користування ними. Сподіваюся, що така сама плідна робота буде і з іншими утримувачами державних реєстрів і баз даних», — наголосив А.Ситник.

Меморандум підписали Міністр юстиції Павло Петренко, Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник та Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Строк дії даного документу – 1 рік з можливістю автоматичного продовження.

Нагадуємо, НАБУ вже має доступ до баз даних Державного фінансового моніторингу, відповідний меморандум було підписано 30 червня.

1

2

3

4

5

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?