Активну фазу військових навчань проінспектував Президент

На загальновійськовому полігоні оперативного командування «Північ» закінчилися навчання Сухопутних військ Збройних Сил України, які тривали протягом кількох днів.

Нагадуємо, що через агресивні дії росії до України, ми свідомо порушуємо правила правопису, аби назви на кшталт «москва», «кремль», «росія» «путін» тощо не зазначати з великої літери. 
Під час виконання тактичних завдань з бойовою стрільбою, бригадні навчання проінспектував Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко, міністр оборони Степан Полторак, командувач Сухопутних військ Збройних сил США в Європі Кристофер Каволі та командувач Сухопутних військ ЗС Канади Жан-Марк Лантьє.

Під час проведення навчань відпрацьовувалися умови наближені до реальних бойових, зокрема питання знищення противника у різних видах бою.

«Як Президент і Верховний Головнокомандувач я хочу вам висловити щиру подяку за блискуче виконання завдань під час бойового злагодження і навчань», ─ сказав Президент по завершенню навчань. — Цю оцінку поділяють не тільки Міністерство і Начальник Генерального Штабу, але й наші партнери зі США, Канади та інших країн-членів НАТО».

Президент нагадав, що в умовах агресії в Азовському морі і Керченській протоці, яка була здійснена російською федерацією проти України, та відповідно до пропозицій Воєнного кабінету та РНБО було запроваджено воєнний стан на 30 діб.

«Відповідно до заходів воєнного стану мною було прийнято рішення скоротити період бойового злагодження та забезпечити своєчасну передислокацію військ на місця можливого удару з боку країни-агресора. Мова йде не лише про ділянки українсько-російського кордону, а захист портів, захист узбережжя Азовського і Чорного морів, забезпечення кроків протиповітряного захисту», ─ розповів Глава держави.

Відповідно до заходів воєнного стану Президентом України було прийнято рішення скоротити період бойового злагодження та забезпечити своєчасну передислокацію військ на місця можливого удару з боку країни-агресора. Мова йде не лише про ділянки українсько-російського кордону, а захист портів, захист узбережжя Азовського і Чорного морів, забезпечення кроків протиповітряного захисту.

За словами Президента, під час навчань військові показали високу дисципліну та майстерність, було продемонстровано високий бойовий вишкіл нової української армії.

«Це те, чого ми досягли за останні 4,5 роки і те як ми готові зустрічати ворога. В складну хвилину ви стоїте на захисті суверенітету і територіальної цілісності», — зауважив Петро Порошенко.

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил Канади Жан-Марк Лантьє привітав з успішним проведенням навчань.

«Канада стоїть пліч-о-пліч з Україною. Наші збройні сили пишаються, що мають можливість працювати з вами, багато чому вчитися у вас і ділитися з вами власним досвідом», ─ зауважив він. Жан-Марк Лантьє відзначив відвагу та професіоналізм українців.

Командувач Сухопутних військ збройних сил США в Європі Кристофер Каволі привітав з успішними навчаннями, які демонструють навички, дисципліну та майстерність українських військових.

«Маю приємність працювати з українськими ЗС вже кілька років і для мене дуже приємно бачити розвиток вашої армії, високопрофесійних і багатофункціональних воїнів», ─ зауважив Кристофер Каволі.

В Україні четвертий рік поспіль діють навчально-тренувальні місії  JMTG-U та UNIFIER за участі американських та канадських інструкторів. Під час спільної бойової підготовки українці діляться із союзниками реальним бойовим досвідом та підвищують рівень взаємосумісності з військами країн НАТО.

Сергій Вітер

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?