Актуально про електронні «фіскальні» сервіси

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», який проведено заступником начальника управління обслуговування платників — начальником відділу організації роботи Центру обслуговування платників та надання адміністративних послуг Чернігівської ОДПІ Оленою Бойко був присвячений питанням роботи електронних сервісів ДФС України.

Пропонуємо вашій увазі питання, що найбільше турбують платників податків та відповіді на них. 

Які електронні сервіси та послуги надаються органами ДФС ?

Сформувати та надіслати до ДФС податкову звітність, перевірити розрахунки з бюджетом, дізнатися про терміни сплати податків, а також почерпнути іншу корисну інформацію можна, скориставшись сервісами «Електронна звітність» та «Електронний кабінет платника податків».

Для платників діє загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (спрощено «ЗІР»), який дозволяє здійснювати пошук інформації з проблемних питань, особливостей справляння різних податків і зборів, в тому числі з використанням ключових слів, назв нормативно-правових актів, шляхом перегляду відомостей за певні періоди часу.

Також ДФС України пропонує скористатися наступними сервісами: «Інформація з реєстрів», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Дані Реєстру волонтерів АТО», «Інформація про максимальні роздрібні ціни», «Система обліку публічної інформації (тестова версія»)», «Реєстр індивідуальних податкових консультацій».

Сервіс «Пульс» гарантує платнику послуги з оперативного вирішення проблемних питань, моментальне реагування на заявлені факти неправомірних дій або бездіяльності працівників служби.

«Декларування громадян» надає змогу заповнити декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді;

Також на веб-порталі відомства розміщено сервіси «Митна статистика», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Електронна митниця».

На сьогодні електронне спілкування, електронні сервіси стали нормою, відсунувши на другий план паперову бюрократію, черги, непорозуміння в спілкуванні тощо.

Які функції включає електронний сервіс «Електронний кабінет платника»?

Державна фіскальна служба запустила модернізований електронний сервіс «Електронний кабінет платника».

Вхід до кабінету здійснюється за адресою cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС.

Сервіс включає дві функціональні частини: відкрита (загальнодоступна) і приватна (особистий кабінет).

Користуватися функціоналом відкритої частини можна без ідентифікації особи (без використання електронного цифрового підпису). Зокрема, через відкриту частину платник має можливість:

— скористатися інформацією з реєстрів, які є загальнодоступними (дані про взяття на облік платників; дані реєстру платників ПДВ; дані реєстру страхувальників; дані реєстру платників єдиного податку; інформація про РРО; інформація про книги РРО);

— отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов'язкових платежів та подання звітності (податковий календар);

— отримати контакти і адреси діючих центрів обслуговування платників (ЦОП);

— ознайомитися з новинами ДФС;

— скористатися іншою корисною інформацією.

Робота з електронним сервісом в персональній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП), де після ідентифікації особи надається можливість:

— скористатися індивідуальним податковим календарем;

— переглянути та перевірити свої облікові дані;

— створити запит для отримання інформації;

— подати реєстраційну заяву платника податку на додану вартість (ПДВ), заяву про анулювання реєстрації платника ПДВ, заяву про видачу довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів;

— направити лист органу ДФС;

— переглянути стан розрахунків з бюджетом;

— зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних; — скористатися сервісами системи «Електронного адміністрування ПДВ» (для платників ПДВ).

Фізичним особам після ідентифікації також надано можливість за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі (особистий кабінет – «Стан розрахунків з бюджетом»).

Сектор організації роботи Чернігівської ОДПІ

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?