Аграрна партія об’єднує зусилля та йде на вибори

Чернігівська обласна організація «Аграрної партії України» провела позачергову конференцію, де обрала нових заступників, членів виконкому, контрольно-ревізійну комісію та оголосила про похід на місцеві вибори.

У зв’язку з юридичними формальностями, що викликані нещодавньою спробою «злиття» обласної організації партії її колишнім керівництвом, учасники конференції одноголосно проголосували за об’єднання зусиль з політичною партією «За майбутнє». Таким чином рішення обласної конференції фактично підтримали рішення центрального органу партії.

Позачергова конференція обласного осередку «Аграрної партії України» відбулась в Чернігові у приміщенні обласної Федерації профспілок України. Місце заходу обрали невипадково, адже найбільше профспілкове об’єднання Чернігівщини оголосило про свою підтримку АПУ. Окрім цієї поважної організації про публічну підтримку «аграріїв» заявила не менш поважне об’єднання – ГО «Сила і Честь».

Як відомо, на початку липня обласний осередок АПУ спіткала політична криза. Її тодішнє керівництво намагалося «злити» організацію під іншу політичну партію «Рідний дім» та не допустити АПУ до виборів. І тільки через швидку реакцію партійців на місцях та рішення центрального органу партії, згубні процеси вдалося зупинити. Попри швидку реакцію «аграріїв», до цього часу не припиняються спроби присвоїти та використати у власних політичних цілях бренд «Аграрної партії» в області, а саму парторганізацію не допустити до виборів. Зокрема, перебіжчики з АПУ провели обласну конференцію та всупереч статуту ліквідували парторганізацію, а державний реєстратор вніс в реєстр незаконне рішення про ліквідацію. І доки йде судова тяганина через юридичні формальності Аграрна партія могла не встигнути висунути кандидатів.

У зв’язку з цим у центральному офісі партії розглянули варіант, який дозволяє нашим представникам не пропустити вибори до місцевих рад, а саме — висування від інших політичних сил. Такою силою стала партія «За майбутнє», з якою аграрії Чернігівщини мають об’єднати зусилля на виборах. «За» — проголосували всі делегати позачергової конференції. Тому, відповідь на головне питання, яке турбувало всіх: чи буде «Аграрна партія» брати участь у місцевих виборах на Чернігівщини – ТАК.

За словами голови Чернігівської обласної партійної організації АПУ Арсена Дідура, об’єднання зусиль із партією «За майбутнє» є технічним заходом, оскільки попереднє керівництво партії зробило все для того, щоб «злити» структуру та не допустити її до виборів.

Згідно з домовленостями, члени «Аграрної партії України» стануть локомотивом партії «За майбутнє» на Чернігівщині, сформувавши списків до обласної та районних рад на паритетних умовах. На виборах до об’єднаних територіальних громад висунення кандидатів відбудеться шляхом праймерізу.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?