Злякався громадських робіт і сплатив 23 тис.грн аліментів

Після розлучення обов’язки щодо виховання та розвитку дитини більшою мірою виконуються тим з подружжя, з яким чадо проживає. Деякі батьки, користуючись фізичною прірвою з малечою, ігнорують та байдуже ставляться до їхнього життя. Нагадають забудькуватим батькам про дітей фахівці юстиції, які стоять на сторожі економічних прав підростаючого покоління.

Деталі:

Сім'я: Жінка, Хлопчик на WhatsApp 2.19.352Мешканець Новгород-Сіверського району тривалий час не сплачував своєму синові аліменти. Така ганебна поведінка чоловіка призвела до утворення 18-тисячного боргу перед хлопцем. Задля мотивації батька сплатити зазначену заборгованість державні виконавці наклали арешт на майно та рахунки неплатника, застосували обмеження у правах, а також нарахували штраф, сума якого сягнула 4 тисячі гривень.

«Вирішальним примусовим заходом стало складання фахівцями юстиції протоколу про адміністративне правопорушення щодо притягнення боржника до суспільно корисних робіт. Небажання батька 15-річного Максима фарбувати вуличні паркани та гребти листя змусило чоловіка сплатити всю суму боргу, а це (разом зі штрафом) майже 23 тисячі гривень», — розповіла Ірина Свистун, очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшла в тому числі обласна юстиція Чернігівщини.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?