92% українців не вірять в те, що насіровщина, як система, буде подолана

92 відсотка опитаних респондентів вважають, що «справа Насірова» − це піар правоохоронних органів і показ боротьби з корупцією антикорупційних служб. Лише 8 відсотків громадян вірять у справедливе суддівське рішення (що Насіров буде притягнутий до відповідальності у разі, якщо його вина буде доведена). Такі дані щойно оприлюднив телеканал NEWSONE.

Нагадаємо, що Солом`янський райсуд столиці на даний час не обрав жодного запобіжного заходу керівнику фіскальної служби Роману Насірову. Щойно розпочалося судове засідання по цьому провадженню. Але, з огляду на нашу правоохоронну та й взагалі існуючу систему можна впевнено сказати, що і ця велика риба вислизне із сітки, бо вона знаходиться у руках тих, хто певним чином зацікавлений у зворотному процесі. Представники бізнесу вже давно говорили про насіровщину, як систему, що утворилася завдяки грошово-каральним впливам фіскальної служби, яку очолював пан Насіров, але дії з її боку з кожним днем все більше посилювалися.

Ганна Маляр, юрист-кримінолог, вважає, що «справа Насірова» − це суто внутрішні розборки членів провладної партії БПП. Мета – не привести до логічного завершення цієї справи, а з`ясовування стосунків між партією та фракцією БПП. Такі внутрішньокулуарні взаємозв'язки, на думку Ганни Маляр, призведуть до єдино можливого результату – попіараться, домовляться і відпустять.

А деякі експерти вже встигли заявити, що затримання Насірова – це початок «перерозподілу» сил напередодні нових виборів. Тобто можна вести мову про латентний старт новим виборам.

Додамо, що вже оприлюднена сума застави, яку може призначити суд Насірову – це 2 млрд гривень, приблизно 75 млн доларів. Захищають інтереси Насірова аж 9 адвокатів.

Роман Насіров неодноразово звинувачувався в корупції та тискові на платників податків. Численні факти виявлених порушень лягли в основу депутатських звернень нардепів до Кабміну з вимогою звільнити Голову фіскальної служби України Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана наприкінці 2016 року. Автори проекту — 38 депутатів фракцій «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», «Самопоміч», «Батьківщина».

Роман Насіров затриманий НАБУ 2 березня 2017 за справою «Укргазвидобування». Відсторонений від посади 3 березня п.р.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?