9 млн гривень страхових виплат отримали потерпілі на виробництві

Упродовж січня-серпня 2020 року потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань працівники гірничо-добувної промисловості та їх сім’ї, які проживають в Чернігівській області, отримали 8,92 млн гривень щомісячних страхових виплат від Фонду соціального страхування України в Чернігівській області. Це 16,9% від усіх коштів, які були направлені на цю статтю видатків для потерпілих усіх галузей.

Щомісячна страхова виплата для шахтарів і їх родин за підсумками серпня цього року більша на 82%, ніж середній показник розміру такої виплати для усіх потерпілих. Її середньомісячний розмір склав 3 856,16 гривні, що на 7,1% більше, ніж за вісім місяців 2019 року.

Загалом же по країні Фонд соціального страхування України щомісяця фінансує страхові виплати для 88,3 тисяч потерпілих гірничої галузі та членів їх сімей у разі смерті потерпілих, що становить 43,65% від загальної кількості отримувачів страхових виплат.

Наталія Бондарева, керівниця відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?