70 тис. грн за проїзд дорогами вантажних автомобілів

Прокуратурою Чернігівської області забезпечено стягнення до бюджету понад 70 тис. грн коштів, призначених для ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування.

Господарським судом Чернігівської області 02.11.2020 розглянуто справу за позовом обласної прокуратури Чернігівської області в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті про стягнення з суб’єкта господарювання плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом в сумі понад 70 тис. грн.

Плата є штрафною санкцією, яка застосовується до перевізників вантажів за перевищення максимально допустимого для даного транспортного засобу навантаження, що в свою чергу негативно впливає на стан дорожнього покриття.

За результатами розгляду справи та оцінки наданих прокурором доказів на підтвердження позовних вимог, рішенням господарського суду позов задоволено повністю та стягнуто до Державного бюджету України понад 70 тис. грн.

За повідомленням прокуратури Чернігівської області, загалом, лише у поточному 2020 році за аналогічними позовами органів прокуратури Чернігівської області судами присуджено стягнення до бюджету понад півмільйона гривень.

Як зазначили в прокуратурі Чернігівської області, відповідно до ст. 3 Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні зараховується до державного дорожнього фонду.  Він створюється у складі спеціального фонду Державного бюджету України, з якого фінансуються видатки на виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг загального користування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?