63% домогосподарств Чернігівщини вважають себе бідними

Про самооцінку домогосподарств Чернігівської області щодо рівня своїх доходів, розповіли у Головному управлінні статистики у Чернігівській області.

Підсумки проведеного органами державної статистики вибіркового опитування домогосподарств Чернігівської області щодо самооцінки рівня їх матеріальної забезпеченості у 2019 році свідчать, що майже половина домогосподарств (45%) вважала свій дохід достатнім тільки для забезпечення нормального харчування, але вони постійно обмежували себе в придбанні непродовольчих товарів та послуг (в Україні – 37%).

Для 43% домогосподарств області рівень доходів був достатнім, але заощаджень вони не робили. Ще 7% родин мали достатні доходи (грошей вистачало на заощадження). Разом із тим майже 5% домогосподарств області не вдалося забезпечити навіть достатнє харчування (в Україні – 3%).

За оцінкою матеріального добробуту 63% домогосподарств віднесли себе до бідних, решта – до небідних, але й ще не представників середнього класу.

Серед домогосподарств, яким було запропоновано вказати суму середньодушового грошового доходу достатню, щоб не відчувати себе бідними, третина зазначила дохід у розмірі від 9 до 10 тис. грн, кожне сьоме – від 7 до 8 тис.грн.

У ході дослідження респонденти повідомили, що при значному збільшенні доходів вони б спрямували додаткові кошти в першу чергу на лікування – 28% опитаних, на поліпшення житлових умов або відпочинок – по 22%, на придбання побутової техніки – 6%, на купівлю одягу, взуття або накопичення – по 5%.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?