60% сімей на Чернігівщині проживає у містах

На початок 2019 р. за даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств на Чернігівщині проживає 430,1 тис. домогосподарств (3% від загальної кількості домогосподарств країни), з яких 60% – у міських поселеннях, у тому числі кожна четверта родина – в обласному центрі.

Середній розмір домогосподарства області становить 2,3 особи (в Україні – 2,58). Серед регіонів цей показник коливається від 3,49 особи на Закарпатті до 2,27 особи на Кіровоградщині.

Найбільше домогосподарств Чернігівщини складається з двох осіб – 39% (в Україні – 34%). Характерною для області є значна частка домогосподарств з однієї особи – 25%, що є одним з найвищих показників серед регіонів (в Україні – 20%). Кожна п’ята родина складається з трьох осіб. Великих родин із чотирьох і більше осіб в області лише 15%. Серед регіонів Закарпатська область має найвищу (48%) частку домогосподарств із чотирьох осіб і більше, а одинаків – найменшу (10%).

У кожному третьому домогосподарстві Чернігівщини є діти до 18 років. Із числа домогосподарств із дітьми 15% належить до неповних сімей (діти не мають одного чи обох батьків). Переважна більшість (97%) таких домогосподарств має у своєму складі одну дитину. Серед регіонів найбільша частка неповних родин проживає в Дніпропетровській та Полтавській областях (36% та 31% відповідно), а найменша в Івано-Франківській (11%).

Довідково: Серед країн ЄС найбільший середній розмір (за даними 2017р.) був у домогосподарств Польщі та Словакії (2,8 особи), а найменший (2 особи) – у Данії, Німеччині та Фінляндії.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?