60 країн світу підтримали флеш-моб «Україна єдина»

22 січня у Києві, на Софійській площі, відбулася акція «United Ukraine», присвячена Дню Соборності України.

Єдність 1Активісти продемонстрували фото, які вдалося зібрати під час міжнародного флешмобу «United Ukraine», що проходив 11-21 січня.

У флешмобі, організаторами якого є Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Батьківщина Молода» та Світовий конгрес українських молодіжних організацій, взяли участь 5500 учасників із 60 країн світу.

єдність 2В Україні до акції долучились учасники зі 104-х населених пунктів з усіх областей. Для порівняння: торік організаторам «United Ukraine» вдалося залучити 30 країн і 50 українських міст.

«Мета нашого флешмобу – показати, що і молодь, і старше покоління у всьому світі підтримують єдність України», – сказав координатор акції, голова Київської міської організації «Батьківщини Молодої» Олексій Захарченко.

Він зауважив, що до «United Ukraine» долучилися багато відомих особистостей в Україні і світі,  навіть 21 депутат Європейського парламенту.

єдність 3

«Окремо ми хочемо відзначити, що до флешмобу долучився Дмитро Бачинський – лікар-хірург Миколаївської обласної лікарні. Його прадід Лев Бачинський був віце-президентом ЗУНР і саме він 22 січня 1919 року підписував Акт Злуки УНР та ЗУНР зі сторони західної делегації», – повідомив координатор акції.

Олексій Захарченко також наголосив: «Об’єднати українську націю можна, навіть сидячи за комп’ютером. Тому ми звертаємося до Президента, Прем’єр-міністра України із закликом знайти ідею та об’єднати нашу націю!»

Народний депутат України, лідер «Батьківщини Молодої» Іван Крулько з гордістю тримав фото Надії Савченко, яка долучилася до акції зі свого незаконного ув’язнення в Росії.

єдність 4«Адвокат Ілля Новіков на моє прохання зробив цю фотографію як вдячність Надії усім, хто бореться за Україну, всім, хто робить все  можливе для зміцнення нашої держави», – зауважив політик.

За словами Івана Крулька, цьогоріч День Соборності Україна відзначає в складних умовах.

«Ми маємо війну на Сході, яку веде Росія проти України. Ми маємо анексований Крим. І здавалося б, ці всі речі тільки послаблюють державність. Але тільки від нас залежить, в тому числі й від парламенту, чи Україна вийде з цієї ситуації сильнішою, чи слабшою», – вважає політик.

єдність 5Депутат від «Батьківщини» висловив переконання, що випробування, які випали на долю України, зроблять її сильнішою державою, «в тому числі завдяки таким  унікальним людям, як Надія Савченко, яка в Росії за ґратами бореться за нашу незалежність».

«Я переконаний, що 22 січня, день Соборності України – це день, коли в різних кутачках світу згадуватимуть, що Україна повною мірою присутня на картах Європи і світу. Українська держава буде навіки!» – підсумував Іван Крулько.

Світлана СОКОЛ

Довідково:

Загалом до флешмобу долучилось багато відомих в Україні та за її межами людей: Глава Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет, Глава Української Греко-Католицької Церкви Cвятослав, українська льотчиця Надія Савченко, Генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів, 21 депутат Європейського Парламенту, включаючи Ребекку Хармс та дружину екс-Міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта Кораззу Більдт, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, народні депутати України Іван Крулько, Оксана Юринець, Олексій Рябчин, Вадим Івченко, Сергій Євтушок, Владислав Бухарєв і Тарас Юрик, голова Української Всесвітньої Координаційної Ради Михайло Ратушний, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, видатний український художник Іван Марчук, голови багатьох обласних рад, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко, колективи Посольств України в Австралії, Португалії, Норвегії, Йорданії, Болгарії, Латвії, Норвегії, Румунії, Грузії, Кубі та Сербії.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?