50% виборців довіряє народному депутату Максиму Микитасю, – соціологи

До Верховної Ради України можуть потрапити політичні партії «Слуга Народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська Солідарність» і «Батьківщина». Такими є результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

48,5% виборців, хто вже визначився, планують проголосувати за політсилу «Слуга Народу», 14,1% – за партію «Опозиційна платформа – За життя», 9,2% – за партію «Європейська солідарність» і 6,2% – за «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». «Голос» готові підтримати 4,4% виборців, а «Силу і Честь» – 4,1%. Зазначимо, що 19,9% виборців ще не визначилися зі своїми симпатіями.

Фахівці кажуть: на Чернігівщині мажоритарним лідером довіри серед людей є народний депутат Максим Микитась, який іде по округу № 206. Йому довіряє 50% опитаних.

Соціологи зазначають, що такий рівень підтримки обумовлений активною роботою депутата в регіоні, регулярною комунікацією з людьми та допомогою в реалізації численних проектів у сфері інфраструктури, соціального захисту, освіти, охорони здоров’я тощо.

При цьому, згідно з результатами опитування у 206-му виборчому окрузі, Максима Микитася підтримує 35% виборців, Марину Рейко – 17%, а кандидата Антона Полякова – 12%.

Фахівці також звертають увагу на те, що результати виборів 21 липня значною мірою залежатимуть від того, скільки людей прийде на виборчі дільниці. Адже за низької явки до Верховної Ради можуть потрапити політики, які взагалі не розбираються в питаннях, які хвилюють жителів Чернігівщини, і не знають, як їх вирішувати.

Тому виборці повинні пам’ятати, що 21 липня вони будуть не лише голосувати за конкретного кандидата, але й обирати план розвитку рідного краю.

Соціологічне дослідження проведене з 25 червня по 7 липня 2019 року методом особистого інтерв’ю. Опитали 2004 респондентів. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?