5,5 км сіток знищив Чернігівський рибоохоронний патруль

13 травня 2020 року рибоохоронним патрулем Чернігівщини у черговий раз здійснено утилізацію заборонених знарядь лову у кількості 263 од. Їх загальна довжина становила 5 567 метрів.

Механічним шляхом знищено: 191 од. — сіток зяберних (одностінних), 69 од. — сіток поріжних, 1 од. — сіток «ятір» та 2 од. сіток «рамка».

На заході, крім членів комісії Чернігівського рибоохоронного патруля, були присутні представники Головного управління Державної податкової служби у Чернігівській області, фінансового управління Чернігівської міської ради. Також був присутній головний державний виконавець Деснянського відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства забороняється:

— вилов водних біоресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань;

— застосування без дозволу органів рибоохорони нових знарядь та способів лову, які не передбачені Правилами рибальства;

— перебування на водоймі або поблизу неї з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено, а також зберігати заборонені знаряддя лову на водоймах або поблизу них;

— продаж фізичними та юридичними особами, які не мають на це дозволу, сіткових матеріалів, знарядь лову і пристосувань до них, застосування яких заборонено правилами рибальства;

— вилучення із води знарядь лову, які належать іншим особам, та об'єктів лову, які є в цих знаряддях.

За використання заборонених знарядь лову (сіток без дозволу на промисел, електроструму, вогнепальної зброї тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Докладніше про відповідальність за порушення правил рибальства можна прочитати за посиланням.

Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян бути законослухняними, не порушувати правила рибальства та допомагати органам рибоохорони у виявленні правопорушників. Про всі факти браконьєрства, незаконного продажу водних біоресурсів та знарядь лову необхідно повідомляти за телефонами «гарячої лінії» патруля: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?