40,6 млн грн матеріальної допомоги надано застрахованим особам Чернігівщини

В рамках заходів, пов'язаних з утворенням Фонду соціального страхування України та його робочих органів, 16 травня відбулася спільна нарада управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Чернігівській області та начальників відділень Фонду і виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та директорів міжрайонних і Чернігівської міської виконавчих дирекцій.

Перед учасниками наради виступив новопризначений начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області В.П.Нашиванько, який у своєму виступі розповів присутнім про подальші кроки щодо проведення процедури реорганізації вищезазначених Фондів соціального страхування.

Після цього відбулася нарада директорів міжрайонних та Чернігівської міської виконавчих дирекцій обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, яка пройшла під головуванням директора виконавчої дирекції відділення П.І.Савича.

На ній розглянуто питання про підсумки виконання Тимчасового розпису доходів та видатків  обласного відділення Фонду за І квартал 2017 року, про підвищення ефективності перевірок страхувальників і про аналіз показників та причин тимчасової непрацездатності застрахованих осіб за І квартал 2017 року в розрізі робочих органів відділення, з якими відповідно виступили Л.М.Пошкребнєва, начальник фінансово – економічного відділу, Попелуха С.А., начальник контрольно – ревізійного відділу та В.А.Донець, начальник відділу експертизи тимчасової непрацездатності та якості медичних послуг.

Зокрема зазначалося, що в обласному відділенні Фонду станом на 01.04.2017 року на обліку перебуває 59 668 страхувальників. Їх кількість з початку року збільшилась на 1 239.

На І квартал поточного року було затверджено Тимчасовий розпис доходів і видатків відділення Фонду. Виконання його доходної частини склало 247,5 тис. грн. Витратна частина склала 45,9 млн. грн., у тому числі на виплату допомог: по тимчасовій непрацездатності – 29,5 млн. грн., по вагітності і пологах – 10,9 млн. грн. Загалом, сума нарахованих страхувальниками допомог (з урахуванням пільг постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи), дорівнює 40,6 млн. грн. На фінансування оздоровчих заходів (придбання путівок в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів України, які виділяються лікувально-профілактичним закладам області, для відновлення здоров’я хворих застрахованих осіб, що направляються на санаторний етап лікування) використано кошти в сумі 1,5 млн. грн. реабілітацію отримали 123 застрахованих осіб.

Страхувальниками, за І квартал надано 7 576 заяв-розрахунків на фінансування матеріального забезпечення, моніторинг яких проводився щоденно, на загальну суму 40,6 млн. грн. Всі вони профінансовані. Працює механізм упередження та виявлення неправомірних витрат по невиробничому травматизму при опрацюванні заяв-розрахунків і проведенні перевірок страхувальників. Результатами проведених заходів є упередження неправомірного віднесення витрат за рахунок коштів Фонду по 30 страхових випадках на суму 48,6 тис. грн.

Спеціалісти відділення уважно стежать за дотриманням порядку використання наданих страхувальникам коштів.

За результатами 478 перевірок страхувальників, в тому числі 133 позапланових, нараховано фінансових (штрафних) санкцій на загальну суму 236 364,63 грн., з яких сплачено 95,7 % або 226 085,48 грн.

В ході наради відбувся обмін думками щодо шляхів покращення роботи дирекцій в умовах реформування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

Євген Столєтов, виконавча дирекція обласного відділення Фонду

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?