4 млн грн несплаченої заробітної плати стягнули на Чернігівщині

Скільки мільйонів заборгованої зарплати з початку року погасили чернігівцям? Про це розповіла очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина Свистун.

Винагорода за трудову діяльність є обов’язковою й необхідною умовою будь-якого робочого процесу, а систематичне та тривале порушення цієї норми – привід для зустрічі працівника та роботодавця у залі суду. Якщо ж керівництво фірми, фабрики чи заводу добровільно не виконує судові рішення, органи юстиції розпочинають процедуру примусового стягнення заборгованості.

Як розповіла Ірина Свистун, з початку року державні виконавці, відновлюючи права робітників на своєчасну винагороду за працю, провели на теренах Чернігівщини ефективну роботу щодо ліквідації боргів по заробітній платі. Так, за 5 місяців фахівці юстиції примусово стягнули з підприємств-боржників області понад 4 мільйони гривень вчасно несплаченої заробітної плати, задовольнивши інтереси 111 працівників.

Очільниця додала, що з зазначеної суми левова частка належить ПАТ «ЧеЗаРа» – на користь 46 працівників державні виконавці примусово стягнули з підприємства боржника понад 2,1 мільйона гривень.

Варто зазначити, що подібний позитивний результат був досягнутий завдяки арешту державними виконавцями банківських рахунків та виявленого майна підприємства, яке описувалося та виставлялося на продаж в інтернет-аукціоні OpenMarket «СЕТАМ».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?