4,8 тисяч застрахованих осіб Чернігівщини пройшли самоізоляцію

З початку пандемії 4,8 тисяч застрахованих осіб Чернігівської області пройшли самоізоляцію, повідомила редакції видання Суспільний кореспондент очільниця відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Наталія Бондарева.

З початку пандемії 4,8 тис. працівників Чернігівщини знаходились на оплачуваній за кошти Фонду соціального страхування України самоізоляції під медичним наглядом. Станом на сьогодні відділення управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області прийняли на оплату відповідні листки непрацездатності для компенсації втраченого за час ізоляції заробітку на загальну суму 4,8 мільйона гривень.

Зокрема, на самоізоляції знаходились 859 медичних працівників, сума компенсацій за кошти Фонду склала для них 1,3 мільйона гривень.

Така допомога фінансується Фондом на підставі лікарняного листка, виданого із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19-11». Направлення на самоізоляцію під медичним наглядом здійснює лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на COVID-19 — Фонд компенсує втрачений за цей час заробіток з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Для отримання від Фонду допомоги, отриманий листок непрацездатності необхідно передати своєму роботодавцю, який оформлює заяву-розрахунок та передає її до Фонду на фінансування. Фондом забезпечено можливість зробити це дистанційно.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?