35 осіб отримають у Чернігові диплом Норвегії

35 курсантів у Чернігові безкоштовно стануть веб-дизайнерами. На базі місцевого університету розпочалися курси професійної перепідготовки в рамках проекту «Україна-Норвегія» для військовослужбовців звільнених в запас, учасників бойових дій та членів їх сімей.

— Ми адаптуємо програму до вимог ринку праці. На сучасному етапі завжди потрібні фахівці у сфері IT-технологій. Інше — варіативно. У цьому курсі ми поєднали швидкі курси вивчення розмовної англійської мови разом з професійними навичками IT-індустрії, – розповів ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет.

Норвезька сторона висуває свої вимоги до працевлаштування учасників за результатами проходження перепідготовки — 75% протягом 3 місяців і 100% протягом року повинні отримати вигідні пропозиції з працевлаштування або організувати власний бізнес.

Також визначено чіткий гендерний фактор — жінки складають не менше 30% учасників.

— ЧНТУ став 16-им вищим навчальним закладом України, що приєднався до реалізації проекту, — підкреслив Сергій Шкарлет.

Після закінчення тримісячних курсів професійної перепідготовки за програмою «Інтернет технології, WEB-дизайн та англійська мова в бізнесі» у Чернігові учасники отримають спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії, спільний сертифікат університету НОРД та ЧНТУ і свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.

Як стати учасником проекту?

Учасником проекту може стати військовослужбовець Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, що має вислугу не менше 10 років і звільнений у запас протягом 7 років, що передують року участі у проекті. Також учасниками проекту можуть бути військовослужбовці, що підлягають звільненню у поточному році. Участь в проекті можуть брати дорослі члени сімей вищезазначених категорій військовослужбовців. Щоб увійти до складу учасників проекту необхідно звернутися до представника проекту в регіоні. Контакти за ЦИМ посиланням.

Документи, необхідні для зарахування до складу учасників проекту:

1. Фотографія 3×4 — 1 шт.;

2. Копія паспорта громадянина України (1-а, 2-а, і сторінка з реєстрацією);

3. Для діючих військовослужбовців — довідка з частини про передбачуване звільнення;

4. Для звільнених військовослужбовців — копія одного з документів, що підтверджують його належність до категорії військовослужбовця (військовий квиток, посвідчення Ветерана ВС, витяг з наказу про звільнення, довідка з Військкомату);

5. Для члена сім’ї (чоловік, дружина, дорослі діти) — копія одного з документів, що підтверджують належність до сім’ї військовослужбовця;

6. Заява на ім’я організації або представника проекту “Україна — Норвегія” з проханням про зарахування кандидатом на участь в проекті “Україна – Норвегія”.

Олександр Штупун,

спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України «АрміяInform»

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “35 осіб отримають у Чернігові диплом Норвегії”

  1. ІТ-технолог

    Краще «ІТ-технології» може звучати тільки «інформаційні ІТ технології». І це каже ректор...

Не бажаєте прокоментувати?