3 226 осіб-потерпілих на виробництві — під опікою Фонду

На всі види доглядів потерпілим внаслідок трудового каліцтва в Чернігівській області виплачено більше 2 млн грн.

3 грудня — Міжнародний день людей із інвалідністю. Цей день покликаний ще раз привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими можливостями, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя та необхідності їх широкого залучення до соціального, економічного, культурного життя та розвитку країни.

Тому одним з основних напрямів роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області та його відділень є турбота про соціальний захист тих людей, які в результаті отриманих на виробництві травм чи професійних захворювань частково або повністю втратили працездатність.

Сьогодні під постійним піклуванням Фонду знаходяться 3 226 потерпілих на виробництві та члени їх сімей, серед яких майже половина є особи з інвалідністю та 288 — внутрішньо переміщені особи.

Із загальної кількості потерпілих на виробництві в області обліковується: 52 особи з інвалідністю I групи; 350 — II групи; 1 167 — III групи, загалом 1 569 осіб з інвалідністю.

Всі вони щомісяця отримують гарантовані державою страхові виплати у зв'язку зі стійкою втратою професійної працездатності та інші види матеріальної допомоги.

За 10 місяців 2019 року застрахованим особам та членам їх сімей виплачено — 66,0 млн грн, в тому числі — 10,3 млн грн внутрішньо переміщеним особам. Всі вони своєчасно отримують страхові виплати.

На медико-соціальні послуги 345 потерпілим від трудового каліцтва та професійних захворювань за рахунок коштів Фонду вже використано майже 4,8 млн грн, понад 1,1 млн грн витрачено на придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення для 193 потерпілих.

На всі види доглядів потерпілими внаслідок трудового каліцтва цього року виплачено за рахунок коштів Фонду більше 2 млн грн.

Санаторно-курортним лікуванням за рахунок коштів Фонду було забезпечено 50 осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та осіб, що їх супроводжують, в тому числі 8 осіб з ушкодженням хребта та спинного мозку. На це було спрямовано майже 1 млн грн.

Під постійною увагою Фонду є робота по залученню потерпілих на виробництві до активного громадського життя, надання їм допомоги у психологічній, фізичній та соціальній реабілітації. Сьомий рік поспіль потерпілі на виробництві беруть участь в обласних спортивних змаганнях, а їх переможці — у фінальних змаганнях Всеукраїнської спартакіади потерпілих на виробництві «Сила духу». У VII спартакіаді, яка пройшла у вересні в м. Ужгороді, наша команда здобула сьоме командне місце, а Надія Христюк стала абсолютною чемпіонкою з бомбаскету та отримала дві золоті нагороди.

Тісна співпраця працівників Фонду з громадською організацією інвалідів від трудового каліцтва та професійних захворювань, яку очолює Аркадій Голобурда, дає можливість тримати тісний зв'язок з усіма громадянами з інвалідністю та оперативно реагувати на всі проблеми, які у них виникають.

У ці дні фахівці управління та його відділень відвідуватимуть осіб з інвалідністю за місцем їх проживання з метою вивчення соціально-побутових умов та вирішення їх проблем, проводитимуть зустрічі, збори із запрошенням представників громадських організацій потерпілих на виробництві, органів місцевого самоврядування, органів державної виконавчої влади, соціальних партнерів, проводитимуть роз’яснювальну роботу серед потерпілих на виробництві, членів їх сімей щодо соціального захисту осіб з інвалідністю; відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я або в разі його смерті; надання медичних та соціальних послуг тощо.

Звертаємось зі словами глибокої поваги та шани усім тим, хто виявляє виняткову силу волі і мужність, непохитну віру в життя, долаючи нелегкі випробування долі.

Від щирого серця бажаємо всім нашим співвітчизникам, особам з інвалідністю, доброго здоров’я, щастя, активного довголіття, родинного затишку, достатку, любові і радості в домі, мудрості і витримки у всіх життєвих ситуаціях.

Працівники Фонду і надалі будуть робити все, щоб люди, які втратили здоров’я, виконуючи свій професійний обов’язок, якомога повніше відчували державну турботу й поліпшення свого добробуту.

Володимир Нашиванько,

начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

На фото: АНДРІЙ МАШКОВ ДЯКУЄ ФОНДУ ЗА ПІКЛУВАННЯ ТА НАДАННЯ КРІСЛА КОЛІСНОГО, ЯКЕ ПОЛЕГШИТЬ ЙОМУ ЖИТТЯ У ВИРІШЕННІ БАГАТЬОХ ПИТАНЬ. 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?