26,4 тисячі лікарняних прийнято для фінансування на Чернігівщині

Упродовж січня-березня 2021 року до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області роботодавці подали заяви-розрахунки на фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності на суму 75,5 млн гривень. Це на 21,2 млн грн, або 38,9 % більше, ніж за І квартал 2020 року.

Загалом у І кварталі цього року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду в області прийнято на фінансування 26,4 тисячі листків непрацездатності, які були видані в разі травми, хвороби, у тому числі на COVID-19, самоізоляції або догляду за хворими дітьми чи родичами. Порівняно з тим же періодом минулого року кількість поданих на оплату лікарняних зросла на 4 тисячі або 17,9%.

Водночас, прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України нагадує, що застраховані особи можуть слідкувати за станом фінансування матеріального забезпечення онлайн у телеграм-каналі ФССУ  за тегом #фінансування_оперативно.

Аби дізнатись дату фінансування лікарняного, працівники мають знати точну дату подання роботодавцем заяви-розрахунку на виплату їм допомоги. Саме від зазначеної дати залежить дата перерахування коштів. Дізнатись, коли було подано заяву-розрахунок, можна в бухгалтерії роботодавця або у відділенні Фонду за місцем його реєстрації, назвавши свій ідентифікаційний код.

Увага! Після того, як у звітності за тегом #фінансування_оперативно буде профінансовано заяви — розрахунки за певну дату, проходить декілька банківських днів, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця. Слідкувати за станом безпосереднього перерахування коштів роботодавцю працівники можуть у тому ж телеграм-каналі за тегом #фінансування_страхувальників, інформація оновлюється у розрізі регіонів.

Наталія Бондарева,

начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?