25 кг опіуму і героїну хотів перевезти іноземець

Громадянину Литовської Республіки, який їхав із Росії, намагався перетнути кордон України із 25 кг наркотиків, повідомлено про підозру.

Про це повідомили в прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Під процесуальним керівництвом прокуратури області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом контрабанди наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України).

Під час здійснення спільного прикордонно-митного контролю з використанням службової собаки у спеціально обладнаному тайнику в лівому порозі автомобіля під керування громадянина Литовської Республіки, який перетинав кордон України у межах митного посту «Сеньківка», виявлено приховані 26 поліетиленових пакетів чорного кольору, в яких знаходилася спресована порошкоподібна речовина загальною вагою 25,5 кг.

Згідно висновку експерта частина вилученої речовини є екстракційним опієм та героїном. Експертне дослідження іншої частини триває.

Згідно ухвал слідчого судді Деснянського районного суду м. Чернігова відносно іноземця застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, на автомобіль та майно накладено арешт.

Наразі громадянину іноземної держави повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 305 КК України.

Тривають слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, а також інших осіб, причетних до злочину.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?