205 округ −  черговий підтверджений факт підкупу виборців

вибориjpgУ Чернігові триває брудна кампанія: масово скуповуються  голоси виборців 205-го округу. Команда провладного кандидата  вже не соромиться і практично не ховається.

Днями до офісу громадської ініціативи «Стоп підкуп» звернувся молодий чернігівець, який повідомив, що отримав пропозицію зі збору підписів на підтримку провладного кандидата. За три підписи йому  обіцяли кілька тисяч гривень.  Все почалося десь місяць тому. До хлопця підійшла знайома і запропонувала такий підробіток: «взяти участь в оплачуваній кампанії на підтримку Березенка». Чернігівець розповідає:

  • Тобі дають десять будинків на районі, наприклад, Червоногвардійській вулиці, там 13-й, 10-й і інші будинки, у мене записано, з кожного будинку – по два голоси. Люди ставлять свої підписи у великому папірці, а ще залишають свої особисті дані: рік народження, прізвище, ім‘я та по-батькові, контактний телефон. Після цього знайома казала, що мені зателефонують з Києва з міського номеру, і в телефонному режимі будуть запитувати за кого хочу проголосувати, хто ваш агітатор. Перевірять, чи я знаю його ім‘я.

На доказ своїх слів, чернігівець увімкнув аудіо запис розмови зі своєю керівницею. Хлопець наполягав на тому, щоб йому виплатили кошти за підписи, одначе керівниця запевнила, що грошей ще не отримувала. Та й сума виявилася набагато меншою за запропоновану.

  • За два тижні до виборів будемо роздавати. Я ж теж ще нічого не отримувала.
  • А скільки будуть платити?
  • Ну мені казали – по 400, але я ще ж нічого не знаю, тому людям казала – від 200 до 400. От отримаєш відомості, будеш розписуватись і побачиш скільки.
  • А аванс у дві тисячі…
  • Які дві тисячі? Я ж тобі пропонувала тисячу на руки, чого ж ти не захотів?
  • Так то ж ходити по домах…
  • Ну як хочеш. Я ж ходжу по домах і нічого. Отримаєш свої гроші у Наташки. Мені теж це все хлопотно, вже втомилася, сил немає, швидше б усі ці вибори скінчилися.

За словами агітаторки – гроші отримують у Києві, під розпис. Окрім того, поширюють агітатори і серед населення соціальну угоду. В стані провладного кандидата наполохані тим, що його суперник Корбан  вже продемонстрував цей папірець журналістам.

  • Ось отримаєш цей договір. Його Наташка тобі передасть. Що це таке? Це той договір, що подав Корбан на партію «Солідарність», що її кандидат платить людям гроші. А наш юрист уклав таку угоду, що до виборів ми безкоштовно агітуємо людей. Тому не бійся нічого.

Як вже писали у ЗМІ – подібних бланків надрукували близько 50 тисяч примірників. Кожен коштує 10 гривень.



Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?