205-й виборчий округ: що залишили кандидати у депутати після себе?

Березенко корбанВибори виборами, а Чернігову треба жити та розвиватися. Чернігівський політклуб дослідив, що корисного для нашого міста залишили кандидати після довиборів по 205 округу.

Варто зазначити, що окрім бруду та скандалів, Чернігів все ж таки отримав декілька десятків дитячих майданчиків, деякий ремонт у під’їздах та окремі латки асфальту в дворах. Все це — стандартна робота ресурсних кандидатів. Все це залишиться в місті і буде позитивним наслідком виборчої баталії.

Після виборів активність політиків різко спала. Дехто плавно завершує кампанію, а дехто поступово переходить до місцевої кампанії. Куди ж поділась любов до Чернігова? Давайте розбиратися разом!

Що продовжує робити новоспечений нардеп після виборів?

Особлива увага до переможця виборів Сергія Березенка. Його активність в обіцянках і «добрих справах» була однією з найвищих під час виборів.

Для початку варто відзначити, що продовжує роботу Рада регіонального розвитку. Там відбувається прийом громадян і підтримуються окремі проекти. Штат, хоч і скоротили, але деякі робітники залишаються на місцях.

Крім того, продовжується виконання ряду передвиборчих обіцянок. Зокрема, добудовується колектор Чернігівводоканалу, кошти на який пролобіював Березенко. В процесі виконання військові державні замовлення для чернігівського Ремзаводу. До цього часу виконується програма оздоровлення дітей.

Чернігів отримав ще одного представника в Верховній раді, який має лобіювати інтереси нашого регіону. Чи довго буде продовжуватись така активність і чи буде Березенко відвідувати Чернігів хоч іноді – час покаже.

Команда переможених готується до місцевих виборів?

УКРОП також активно робив добрі діла, але різко згорнув діяльність після поразки Геннадія Корбана. Зник тимчасовий штаб і намети, які роздавали продукти. Кандидат поїхав з міста, але залишив команду місцевих, які будуть боротися за владу у Чернігові.

Першим кроком нової команди є ліквідація наслідків «тимчасового штабу» Корбана. Українське об’єднання патріотів все ж таки обіцяє відновити зелену галявину біля РАГСу. ймовірно, відновлення діяльності ми побачимо ближче до місцевих виборів.

Що інші?

Не маючи великих матеріальних ресурсів, інші кандидати намагалися вразити виборця інформаційними меседжами та риторикою. Проте жодної сильної концепції розвитку міста чи країни не було запропоновано.

«Самопоміч» та Юрій Тарасовець намагалися запровадити певні спортивні традиції. Проте заходи мали формат акцій і ніякого продовження не набули.

Ігор Андрійченко і Демальянс ініціювали обговорення різних сфер життєдіяльності міста. Проте на даний момент напрацювань в цьому форматі не видно.

Микола Звєрєв, Олександр Мельник, Андрій Міщенко та Олексій Демяненко були гаразді до критики. В то й же час реальні пропозиції і результати їх роботи назвати важко.

Очевидно, що місцеві гравці використали вибори у 205-му окрузі, як плацдарм для місцевої кампанії. Є сподівання, що хоча б частина обіцянок і планів кандидатів будуть втілені в життя.

Олександр Рись, Чернігівський політклуб

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?