173 млн грн виплачено на Чернігівщині застрахованим особам

Видатки на всі види допомоги, оплачених за рахунок коштів Фонду склали більше 173 млн гривень.

Про це повідомили нашому виданню у відділі страхових виплат та матеріального забезпечення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

За 9 місяців 2018 року, згідно наданих роботодавцями (страхувальниками) до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області 22 755 заяв-розрахунків, видатки на всі види допомоги, оплачених за рахунок коштів Фонду, склали 173,5 млн грн, що на 50,6 млн грн, або 41,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Забезпечувалась виплата наступних видів допомоги: по тимчасовій непрацездатності – 126,0 млн грн, що складає 72,6 %, від суми всіх витрат на допомогу; по вагітності та пологах — 46,7 млн грн, або 26,9 % від всіх витрат та на поховання — 902,0 тис. грн, або 0,5 % від всіх витрат. Фінансування цих витрат відбувається безперебійно.

Станом на 1 жовтня відділеннями здійснювались щомісячні страхові виплати 3 329 потерпілим на виробництві та членам їх сімей. З цієї кількості отримувачів виплат — 298 потерпілих є внутрішньо переміщеними особами, які продовжують отримувати страхові виплати на підконтрольній українській владі території.

Із загальної кількості потерпілих на виробництві в області обліковується 59 осіб з інвалідністю I групи, 364 — II групи, 1213 — III групи, загалом 1636 осіб з інвалідністю, що складає 52 % від загальної кількості потерпілих, не визнано особами з інвалідністю — 1518 потерпілих на виробництві.

Як повідомили у відділі страхових виплат та матеріального забезпечення виконавчої дирекції ФССУ області, застрахованим особам потерпілим на виробництві виплачено — 55,3 млн грн, в тому числі — 8,7 млн грн потерпілим — переселенцям. В порівнянні з цим же періодом 2017 року розмір виплачених страхових сум збільшився на 15,4 млн грн.

Сума середньомісячного розміру страхової виплати на одного потерпілого на виробництві та особу, яка має на це право в разі смерті потерпілого в цілому по області за 9 місяців становила 1 845 грн, що на 41,7 % більше в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

У структурі страхових виплат:

— основна частина припадає на щомісячні страхові виплати потерпілим та членам їх сімей — 95 %;

— 3 % — на одноразові допомоги в разі часткової втрати працездатності та в разі смерті потерпілого;

— 2 % на виплату допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та на відшкодування витрат на поховання.

В сумарному значенні за січень-вересень поточного року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області виплачено:

— 49,8 млн грн — щомісячної грошової суми в разі часткової втрати працездатності;

— 2,4 млн грн — щомісячної виплати в разі втрати годувальника;

— 310,5 тис. грн — одноразової допомоги в разі стійкої втрати працездатності;

— 1,4 млн грн — одноразової допомоги в разі смерті потерпілого;

— 16,3 тис. грн — витрат на поховання;

— 1,2 млн грн — допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю.

Отже, управлінням виконавчої дирекції Фонду та його відділеннями, які обслуговують страхувальників та застрахованих осіб регіону, в повній мірі забезпечується реалізація державної політики у сферах соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності та у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?