16,9 тисяч лікарняних листків надали для оплати на Чернігівщині

За підсумками листопада 2020 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області прийняло на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку із травмою або хворобою, у тому числі на COVID-19, на загальну суму 44,4 млн гривень. Це на 19,7 млн гривень, або 80,1% більше, ніж у жовтні.

Виплати відповідних допомог здійснюються вчасно та в повному обсязі.

Загалом у минулому місяці до управління надано на оплату 16,9 тис. листків непрацездатності проти 9,9 тис. у жовтні. Значне зростання кількості лікарняних листків спостерігається Фондом з осені та пов’язано із сезонним розповсюдженням респіраторних хвороб, збільшенням потреби у догляді за хворими дітьми, ізоляцією від COVID-19 контактних осіб, а також захворюванням працівників на коронавірусну хворобу.

Нагадаю, що у жовтні порівняно з вереснем видатки управління на компенсацію застрахованим особам втраченого за час лікування заробітку зросли на 46,1% або більше, ніж на 7,8 млн грн. З початку року допомоги по тимчасовій втраті працездатності нараховано управлінням для більше 51,3 тис. осіб, з яких майже 2,9 тис. — у разі ізоляції від COVID-19.

Наталія Бондарева,

начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?