Дізнатися про розмір субсидії тепер можна не виходячи з дому

З грудня минулого року в Особистих кабінетах споживачів газу на сайті 104.ua з'явилися нові сервіси – тепер користувачі кабінетів можуть переглядати та завантажувати рахунок на оплату послуг з газопостачання і бачити розмір нарахованої субсидії.

Контакт-центр для споживачів природного газу
Контакт-центр для споживачів природного газу

Нова опція «завантажити рахунок» робить сервіс зручнішим, адже дозволяє зареєстрованим споживачам отримати платіжку за газ раніше, не чекаючи на доставку поштою. Людині достатньо лише натиснути кнопку, зберегти і роздрукувати квитанцію. Треба зауважити, що послуга стає доступною після того, як закриється баланс газу і система сформує рахунки за звітний місяць, а це не раніше 10-12-го числа.

Зареєструйте особистий кабінет і дізнавайтеся розмір субсидії на газ
Зареєструйте особистий кабінет і дізнавайтеся розмір субсидії на газ

Одночасно з вичерпною інформацією щодо стану рахунку і платежів за газ, споживачі мають змогу дізнатися дату і розмір нарахувань по субсидії. Ця інформація відображена в розділі «Мої дані», а історія нарахувань по субсидії зберігається у вкладці «Книга споживача».

газ«Додаткові функції були запроваджені в стислі терміни. Передусім ми орієнтувалися на потреби наших споживачів, які надсилають пропозиції через «Книгу відгуків» в своїх кабінетах. Відтепер, якщо з якихось причин квитанція не потрапила до поштової скриньки, ви можете власноруч її роздрукувати», — зазначив директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Завантажити і роздрукувати квитанцію за газ можна з Особистого кабінету
Завантажити і роздрукувати квитанцію за газ можна з Особистого кабінету

На сьогоднішній день по всій Україні зареєстровано понад 303 тисячі Особистих кабінетів споживачів газу, із них з Чернігівської області – 8,2 тисячі. Чернігівщина підключилася до онлайн-сервісу 17 листопада 2015 року. За цей час оператори Центру обслуговування споживачів опрацювали близько 1,5 тисячі звернень на різноманітні теми. Онлайн оплатою за газ скористувалися 220 споживачів, на суму майже 60 тис. грн.

Іван Луста
Іван Луста

«У зв`язку із численними змінами в законодавстві людині важко самостійно вникнути в усі новації, що останнім часом відбуваються на ринку природного газу. Багато споживачів за роз`ясненнями йдуть до нас, а дистанційне консультування – це саме той допоміжний інформаційний канал, який дає змогу вирішити проблему без відвідування абонслужби і стояння в чергах», — підкреслив директор «Чернігівгаз Збуту» Іван Луста. — Вже сьогодні ми бачимо значний прогрес від запровадження Особистого кабінету і просимо споживачів врахувати плюси онлайн-послуги і активніше реєструватися», — додав керівник.

Нагадаємо, після простої процедури реєстрації, користувачі Особистих кабінетів можуть передати фактичні показання газових лічильників, заплатити онлайн за спожитий газ, переглянути історію розрахунків і поточний баланс. Окрім цього, поставити запитання, залишити відгук або пропозицію, записатися на прийом до керівників або спеціалістів, тощо.

Детальніше про те, як скористатися сервісом Особистий кабінет та завжди бути в курсі своїх розрахунків за газ можна дізнатися на сайтах ТОВ «Чернігівгаз Збут» або ПАТ «Чернігівгаз»

Наталія СВИРИДЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?