Стартувала кампанія декларування доходів громадян

З 1 січня  2016 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян.

Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2015 році, подається до 1 травня 2016 року до податкової інспекції за місцем реєстрації.

Форма податкової декларації  про майновий стан і доходи та інструкція щодо її заповнення затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 р. №859, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26.10.2015 за №1298/27743.

Обов’язкове подання декларації про майновий стан і доходи передбачено у разі:

— отримання іноземних доходів;

— отримання доходів від двох і більше податкових агентів;

— отримання доходів від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів), а саме:

— отримання  спадщини; подарунків; оренди майна фізичної особи; доходів від операцій з продажу (обміну) нерухомого майна; доходів від операцій з продажу (обміну) рухомого майна;

— отримання окремих доходів, а саме:

інвестиційний прибуток; додаткові блага від третьої особи; суми заборгованості, за якими минув строк позовної давності; суми боргу платника податку; нецільова благодійна допомога понад установлену норму; кошти або майно, отримані як хабар.

Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. Така декларація подається упродовж всього 2016 року.

Всю необхідну інформацію щодо порядку заповнення  та подання декларації  про майновий стан і доходи, порядку та термінів сплати податку на доходи фізичних осіб громадяни можуть отримати у Центрі обслуговування платників інспекції за адресою: вул. Кирпоноса, буд.28, або за телефонами: 65-28-53,65-28-32,65-28-25.

Також про особливості деклараційної кампанії 2016 року можна дізнатися  на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням­­­­­­­­­­­­­­ http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016/.

Пам’ятайте, податок від кожної задекларованої гривні піде до місцевого бюджету, а отже -  на розвиток нашого міста.

ДПІ у м. Чернігові закликає платників сумлінно виконати свій громадянський обов’язок та своєчасно подати декларацію.

Алла Булава

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?